Vellykket vintersamling på Geiteryggen

For andre året på rad inviterte hundegruppen til vintersamling for stående fuglehunder på Geiteryggen. 

Det var stor interesse for å bli med og vi var en stund overbooket, stuff men dessverre var det noen som meldte avbud rett før samlingen, men de som stilte fikk en interessant helg i fjellet med rikelig med ryper og mye slipptid.

For helgen hadde vi holdt av alle hyttene til disposisjon, men siden noen meldte avbud fikk vi innlosjert alle i Urevasshytten. På fredagskvelden fikk deltakere og instruktører hilst på hverandre, det ble holdt litt teori og man fikk pratet sammen om erfaringer, forventninger og planene for helgens gjennomføring av samlingen. Totalt var vi seks stykker, fire deltakere og to instruktører så det var ingen fare for lite slipptid. Værmeldingen for helgen var strålende sol på lørdag og noe mer guffent på søndagen.

Som lovet, våknet vi til strålende sol på lørdagen og etter en felles frokost var vi klar til å komme oss ut i terrenget til klokken 09. Vi delte oss i to grupper, hvor Jeanette Wie steppet inn som instruktør på kort varsel for Tor Erling Hansen. I hennes parti hadde hun med seg Per-Christian Iden med IS Nemi på 7mnd og Per Maritvold med IS Tula 11mnd. Paul Høines var instruktør for den andre gruppen bestående av Thomas Skogvold med IS Max på 2 år og Andreas Lindheim med B Birk på 9mnd.

Vi hadde bra med fugl i terrenget denne dagen, men store flokker og ryper som løp så snøføyken stod rundt de, gjorde det utfordrende for unghundene. Det positive er at alle hundene kom i fugl og vi fikk også sett ett par fine fuglearbeider på noen av hundene. Veldig artig å se, og ikke minst svært kjekt å ha med så trivelige deltakere som viste stor interesse for lære og erfare. Det ble mye slipptid på hundene og når dagen var omme så var både hunder og førere bra slitne og fornøyd med dagens innsats.

På kvelden var det tid for en bedre jegermiddag og noe godt i glasset. Ekstra deilig med middag etter en fin dag i fjellet og praten gikk livlig rundt bordet om opplevelsene ute i terrenget. Unghundene fikk vist seg frem og det er mye bra potensiale i både hunder og førere. Dessverre, slo ett skikkelig uvær til på søndagen og vi måtte dessverre velge å avlyse søndagens økt, men vi håper likevel at det flotte været på lørdagen, mye slipptid og mye fugl i terrenget kompenserte for dette.

Helt til slutt vil vi som instruktører takke deltakerne for en fin samling, vi storkoste oss!

Hilsen,
Jeanette og Paul