Rapport fra hjortejakta i Raudlio 2011

Nå når den nye nettsiden til BJF er klar, viagra 60mg er det på tide med en liten oppsummering fra hjortejakten 2011.

I år var det hele 41 som på forhånd signaliserte at de ville være med på årets hjortejakt i Rødlien. Det reelle antallet jegere ble lavere, cheap men interessen ble likevel større enn på lenge. 32 er registrert med aktive jaktdager og de jaktet til sammen 140 dager. 26 dyr ble sett hvorav 3 ble skutt. 22 jegere fikk andel i kjøttkvotene. Noen hadde for liten deltakelse til å få kjøtt (må være aktiv på jakt i minst 3 hele dager for å få halv kvote kjøtt), noen frasa seg sin kjøttkvote til fordel for de øvrige da de hadde nok kjøtt fra eget terreng.

I år var det flere nye jegere med fersk jegereksamen i lommen som ikke har vært med på storviltjakt tidligere, og således helt ferske når det også kommer til slakting. Flere av disse fikk en grei innføring bl.a. ved jakten lørdag 1.oktober. Vi kan se hva som skjedde denne dagen og la den stå som et eksempel på en typisk jaktdag:

Lørdagen opprant og det var en usedvanlig tørr og fin høstdag med blå himmel og strålende sol for å være høst i Rødlien. Ikke akkurat det beste ”hjortevær” vil mange si, men man vet jo aldri hva som kan skje…..

Tom McWilliams og en kammerat hadde overnattet i gammen og var på post fra tidlig om morgenen. 8 jegere og 2 hunder møtte kl.07.00 på parkeringen i Rødlien og 5 gikk raskt oppover i terrenget mot trekanten. En fortsatte mot Sefketsteinen for å ta eventuelle dyr som ville ”rømme” ut av terrenget og nordover mot det gamle ”Søilenterrenget”. De andre 4 vinklet oppover fra Trekanten mot Harpen og Valørpyttene og postet der med passelig mellomrom. På veien oppover så vi Tom på post nedenfor gammen, og han fortsatte å poste der mens vi passerte nedenfor. Med alle poster vel på plass begynte driverne å gå fra Merkegranen og opp Fjelldalen.

Drevet var ikke mer enn startet og postene satt seg til rette før Tom kunne melde at han hadde skutt en liten kolle. Det er mulig at dette dyret ble presset ned av de som var på vei opp og skulle poste ved Valørpyttene. Drevet gikk sin gang, men det ble ikke tatt flere dyr. Etterpå var det samling ved gammen der niste og kaffe ble inntatt og diverse muntre jaktskrøner utvekslet før man kunne ta byttet nærmere i øyensyn.

Denne dagen var det flere nye jegere med som både fikk instruksjon om viltet og fikk vomme ut dyret. Arbeidet ble delt opp så alle som ville av de nye jegerne fikk litt ”blod på hendene”. Arbeidet foregikk i strålende solskinn og varme. Noe bar slaktet ut, mens de andre fortsatte jakten nordover mot Antennen og Bogastille. Det ble da sett ett dyr til, men ikke skutt noen. Den felte kollen ble pelset og transportert til Melkeplassens kjølelager. En uke senere var 11 jegere, hvorav flere av de nye, i full sving med å skjære ned dyret, kverne kjøttdeig, lage biffer, steiker, grytekjøtt etc. og fryse dette ned. Alt i alt en ganske vellykket instruksjon med vilt fra skog til fryser. Nå får vi bare håpe det smaker……

Det har vært mange andre gode jaktstunder denne høsten, men det blir for mye å fortelle om alt. Det er et lite problem at vi har litt vansker med å samle mange jegere slik at vi får til store og grundige og effektive drev med mange skyttere satt ut. Vegetasjonen i terrenget er dessuten tett og ofte hører dyrene oss i god tid og slår rundt driverne og kommer seg unna.

Med hilsen, Espen Brynildsen, hovedjaktleder Rødlien.