Fra dressurkurs til slipp i fjellet!

Lørdag 22. november, illness stilte 10 ekvipasjer og 3 instruktører på toppen av Ulriken, generic for å få en innføring i føring av hund i fjellet.

I strålende solskinn, noen få plussgrader og med bra vindforhold, kunne hundegruppen til BJF invitere egne kursdeltakere og deltakere fra ett annet dressurkurs til treningssamling for stående fuglehunder på Ulriken. På forhånd hadde BJF sin instruktør, Tor Erling Hansen, fått tilatelse av Varegga Grunneierlag om å få gjennomføre denne samlingen i deres terrenger.

Tor E. Hansen, fungerte som veileder og «dommer» for de som hadde hundene sine ute i slipp, mens Åse Uglehus og Paul Høines, var tilgjengelig
for spørsmål fra deltakerne som gikk bak i partiet og observerte hundene som var ute.

På Ulriken er det noe orrfugl og på vinteren hender det også at man kan observere ryper der oppe. Med Tor Erling som kjentmann gikk det heller ikke lange tiden før den første orrhanen gikk ut av en brakebusk!. En ren støkk , og dessverre ikke noe fuglearbeid på hundene , men det lover alltid godt å se «sorten» og det motiverer både hunder og deltakere. I løpet av dagen så var det flere av hundene som kom i både rype og orrfugl, men fuglene satt løst og det var ingen situasjoner som gav noen komplette fuglearbeider. Totalt observerte vi rundt 3-4 orrfugl, 2 ryper og 1 rugde.

Til tross for at fuglene satt løst og vi ikke fikk noen komplette arbeider, så ble dagen kjempetrivelig og lærerik likevel!

Takk til dyktige og nysgjerrige kursdeltakere med kjempetrivelige hunder. Stor takk til instruktørene og ikke minst til Tor Erling som fikk i stand denne samlingen!

NB! Treningssamlingen var på forhånd avtalt og godkjent av Varegga Grunneierlag.