BJFs blodsporprøve 2016

Søndag 24.april ble Bergens Jæger- og Fiskerforenings andre ordinære blodsporprøve arrangert på Kismul.

Tekst: Terje Wangsholm / Foto: Jan Fredrik Monsen

På lørdag, look dagen før blodsporprøven, så det lenge ut til at det hele måtte avlyses grunnet kraftig snøfall, men solen gjorde sitt for å smelte snømengdene utover dagen, slik at sporleggerne kunne komme i gang med sine oppgaver på ikke-snødekt mark, slik det er krav om i NKKs regelverk for Blod- og Fersksporprøver. 17 spor ble lagt for 15 startende ekvipasjer, hvor de to ekstra sporene var reservespor. Enkelte snøflekker var det likevel i og ved sporene, uten at det hadde noen betydning. Været på søndagen bød på veldig fine forhold for både hunder og hundeførere. Kalde temperaturer natt til søndag, kombinert med med strålende solskinn på morgenkvisten som varmet opp bakken og sporene, samt vindstille, bidro trolig til gode vitringsforhold, noe som trolig var en del av årsaken til at mange gjorde det veldig bra på prøven.

Foreningens ettersøksdommere: Terje Wangsholm (NKK rep.), Øystein Sjursen, Tom McWilliams og Simon Botnevik, dømte samtlige spor. Dommeraspirant var Leif Helge Fjellro fra Norsk Schweisshund Klubb. Prøveleder var Jon Langeland, medlem av BJFs hundeutvalg. Sporleggere var Terje Wangsholm, Simon Botnevik, Tom McWilliams og Kristoffer Toen Olsen.

Av prøvens femten ekvipasjer var det tolv som oppnådde premiering fordelt på en 3.pr., to 2.pr. og ni 1.pr., hvorav en 1.pr med HP.

Prøvevinner var Klokkarsteinen’s Jenny (Tysk Jaktterrier), med fører og eier Arne Sangolt, som fikk 1.pr med HP.

2.prøvevinner var Jaktterriers Blackie Shining Star (Tysk Jaktterrier), med fører og eier Anita Midtun, 1.pr. Med dette resultatet oppnådde hunden Norsk Viltsporchampionat (NVCH) på prøven

3.prøvevinner var Varris Deica (Dvergdachshund Strihåret), med fører Maria Sjursen, 1.pr. Eier er Sigrun Furnesvik.